-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
MHP'li Milletvekili Uysal’dan TBMM’ye Öğrenci Affı Kanun Teklifi
MHA - MHP Mersin Milletvekili Doktor Levent Uysal TBMM Başkanlığına öğrenci affı kanun teklifi sundu.
MHA - MHP Mersin Milletvekili Doktor Levent Uysal TBMM Başkanlığına öğrenci affı kanun teklifi sundu. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili, MYK Üyesi ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi Dr. Levent Uysal, farklı gerekçelerle üniversite hayatı yarıda kalan öğrenciler için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına “Öğrenci Affı Kanun Teklifi”ni sundu. Milletvekili Uysal “Üniversite öğrenimine devam etmek isteyen gençlerimiz için Milliyetçi Hareket Partisi adına sunduğumuz Öğrenci Affı kanun teklifimiz; TBMM Başkanlığınca Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na iletildi. Gençlerimiz, geleceğimiz ve biz onların her zaman yanındayız.” açıklamasında bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin ilgili komisyonların incelemesi üzerine ‘Öğrenci Affı Kanun Teklifi’ sundu. Milletvekili Uysal verdiği kanun teklifinin gerekçesinde ise üniversitelerin ülkelerin kalkınmasında büyük öneme sahip olduğunu ve bunun da sürdürülebilir öğrenci varlığından geçtiğini beyan etti.
Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili, MYK Üyesi ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi Dr. Levent Uysal ‘Öğrenci Affı Kanun Teklifi’ dilekçesinin gerekçesinde 6 Şubat asrın felaketinden doğrudan etkilenen binlerce öğrencinin olduğunu ve bu öğrencilerin üniversite hayatlarını yarıda bıraktıklarını belirterek“Üniversiteler, ulusal ve uluslararası yayın faaliyetlerinin sürdürülmesinde, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin araştırılmasında ve bu bağlamda ülkelerin sürdürülebilir kalkınmasında kritik öneme sahip olan akademik yapılardır. Üniversitelerin bu faaliyetleri sağlamasındaki temel unsur da sürdürülebilir öğrenci varlığıdır. Ülkemiz, 6 Şubat 202.3 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile büyük kayıplar yaşamıştır. Depremler, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerini kapsayan geniş bir alanda hissedilmiş; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Adana, Elazığ, Kilis ve Osmaniye illerinde can kayıplarına, yaralanmalara ve ağır hasarlara sebep olmuştur. Depremden doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen çok sayıda gencimizhem içinde bulunulan hem de izleyen akademik yıllarda yükseköğretim hayatına devam edememiş veya kazanmış olduğu yükseköğretim kurumunda eğitimine başlayamamıştır. Öğrenci Affı (7417 Sayılı Kanun ile 2547 Sayılı Kanun'a eklenen Geçici 83. Madde), en son 5 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı ResmiGazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Çeşitli nedenlerle yükseköğretimlerini yarıda bırakan veya kazanmış olduğu yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıramayan öğrencilerin durumu birlikte değerlendirilerek 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'na eklediğimiz geçici maddeyle üniversitelerde öğrenim görmekte iken ilişiği kesilenler ile kayıt hakkı elde ettiği hâlde çeşitli sebeplerle kayıt yaptıramamış ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine geçmişe yönelik süre sınırı olmaksızın yükseköğretimlerine devam edebilme hakkı getirilmektedir.”şeklinde gerekçede bulundu.
MHP Mersin Milletvekili Uysal sunmuş oldukları kanun teklifinin yürürlüğe girdiği takdirde; terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütleriyle irtibat, iltisaktan ilişiği kesilenler, yine kasten adam öldürme suçlarından, işkence suçundan, eziyet suçundan, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan mahkûm olanlar ve kesinleşmiş mahkumiyeti olanlarhariç her ne sebeple olursa olsun üniversiteler ile ilişiği kesilen öğrencilerin yeniden üniversite hayatlarına dönmelerinin önünün açılacağını vurgulayarak “Yükseköğretim kurumlarının hazırlık dâhil bütün sınıflarında intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar kendi isteğiyle ilişkileri kesilenler de dâhil her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazanarak kayıt yapma hakkı elde ettikleri hâlde çeşitli nedenlerle kayıt yaptıramayanlara bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten 30 Ekim 2025 tarihine kadar ilişkilerinin kesildiği veya kayıl hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla 2025 - 2026 eğitim öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilmelerinin önünü açılmaktadır. Bunun yanısıra terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütleriyle irtibat, iltisaktan ilişiği kesilenler, yine kasten adam öldürme suçlarından, işkence suçundan, eziyet suçundan, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan mahkûm olanlar ve kesinleşmiş mahkumiyeti olanlar bu imkândan yararlanamayacaktır.”ifadelerinin kanun teklifi gerekçesinde yer bulduğunu belirtti.

Yörünge Olmasaydı Güneş sistemimiz Ne Olurdu?
Bozyazı-Aydıncık Yolunda Heyelan: Kaya Kütleleri Aracın Üzerine Düştü!
Devlet Erkanı ve Vatandaş Bu Seferde Bayram İçin Kucaklaştı
Ramazan Bayramı Mesajları
AK Parti Anamur İlçe Teşkilatının Bayramlaşma Programına Yoğun Katılım
ANTSO Başkanı Mehmet Tuna’dan Ramazan Bayramı Mesajı
Başkan Denizden Ramazan Bayramı Mesajı
Kaymakam Kemal Duru’nun Ramazan Bayramı Mesajı
ANAMUR'DA ÇANAKKALE RUHU YENİDEN CANLANDI: ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA ANILDI
Kaymakam Kemal Duru’dan 18 Mart Mesajı: "Çanakkale Ruhu Birliğimizin Teminatıdır"
Anamur’da Narkotikten Sokak Satıcılarına Darbe
HAKLARINIZ BİR RİCA DEĞİL, DEVLETİN ÖDEVİDİR VE DİLEKÇE VATANDAŞIN DEVLETE OLAN ARZIDIR
Mersin’de Jandarmadan Yasadışı Bahis Operasyonu: 13 Şüpheli Yakalandı
Jandarmadan Telefon Kaçakçılığı Operasyonu: 800 Bin Liralık Kaçak Telefon Ele Geçirildi
TOKİ İnşaatındaki Hırsızlık Olayına Jandarmadan Operasyon: 5 Şüpheli Yakalandı
Anamur Korucuk’ta Tarım Aracına Ayağını Kaptıran Çiftçi Yaralandı
Anamur’da Hafızlık Öğrencileri İftar Sofrasında Buluştu
Mersinli Kuyumcular Dünya Mücevher Sektörünün Dev Buluşmasında Yerini Alıyor
Büyükşehir’in “Yaşlı Destek Hizmetleri” Yaş Almışların Hayatına Dokunuyor
Anamur’da Şehit Aileleri İftar Sofrasında Bir Araya Geldi
Toptan Ahşap Askı: Mağazalar İçin Şık ve Dayanıklı Askı Çözümleri
ANAMUR ORMAN İŞLETME’DE SELAHATTİN YILDIRIM DÖNEMİ HIZLI BAŞLADI
Kuzeyhan Dubaiye Gidebilecek
90’lı Yıllar Neden Yeniden Trend Oldu? Sosyal Medyada Nostalji Rüzgârı
Doktorlara Göre Bağışıklığı Güçlendiren 5 Besin
Yapay Zeka Kapıda: Microsoft'tan Korkutan Rapor! 40 Meslek Tarihe mi Karışıyor?
Yapay Zeka Geleceğin Mesleklerini Nasıl Değiştirecek?
Japon Tatlı Patatesi Neden Trend Oldu? Sağlıklı Beslenme Tutkunları Bu Lezzeti Konuşuyor
2026 Emekli Paketi Şekilleniyor: Maaş, Sosyal Haklar ve Sağlıkta Yeni Dönem
Anamur’da Çocuklar Camide Buluştu
Yükleniyor


