• BIST 100

    9398,53%1,29
  • DOLAR

    38,75% 0,36
  • EURO

    43,69% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4150,24% 1,14
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

MHP'li Milletvekili Uysal’dan  TBMM’ye Öğrenci Affı Kanun Teklifi

MHA - MHP Mersin Milletvekili Doktor Levent Uysal TBMM Başkanlığına öğrenci affı kanun teklifi sundu.

GÜNCEL 12.02.2025 14:02:29 2190
MHP
Haberi Sesli Oku

MHA - MHP Mersin Milletvekili Doktor Levent Uysal TBMM Başkanlığına öğrenci affı kanun teklifi sundu. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili, MYK Üyesi ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi Dr. Levent Uysal, farklı gerekçelerle üniversite hayatı yarıda kalan öğrenciler için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına “Öğrenci Affı Kanun Teklifi”ni sundu. Milletvekili Uysal “Üniversite öğrenimine devam etmek isteyen gençlerimiz için Milliyetçi Hareket Partisi adına sunduğumuz Öğrenci Affı kanun teklifimiz; TBMM Başkanlığınca Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na iletildi. Gençlerimiz, geleceğimiz ve biz onların her zaman yanındayız.” açıklamasında bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin ilgili komisyonların incelemesi üzerine ‘Öğrenci Affı Kanun Teklifi’ sundu. Milletvekili Uysal verdiği kanun teklifinin gerekçesinde ise üniversitelerin ülkelerin kalkınmasında büyük öneme sahip olduğunu ve bunun da sürdürülebilir öğrenci varlığından geçtiğini beyan etti.
 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili, MYK Üyesi ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi Dr. Levent Uysal ‘Öğrenci Affı Kanun Teklifi’ dilekçesinin gerekçesinde 6 Şubat asrın felaketinden doğrudan etkilenen binlerce öğrencinin olduğunu ve bu öğrencilerin üniversite hayatlarını yarıda bıraktıklarını belirterek“Üniversiteler, ulusal ve uluslararası yayın faaliyetlerinin sürdürülmesinde, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin araştırılmasında ve bu bağlamda ülkelerin sürdürülebilir kalkınmasında kritik öneme sahip olan akademik yapılardır. Üniversitelerin bu faaliyetleri sağlamasındaki temel unsur da sürdürülebilir öğrenci varlığıdır. Ülkemiz, 6 Şubat 202.3 tarihinde Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem ile büyük kayıplar yaşamıştır. Depremler, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerini kapsayan geniş bir alanda hissedilmiş; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Gaziantep, Adana, Elazığ, Kilis ve Osmaniye illerinde can kayıplarına, yaralanmalara ve ağır hasarlara sebep olmuştur. Depremden doğrudan veya dolaylı olarak etkilenen çok sayıda gencimizhem içinde bulunulan hem de izleyen akademik yıllarda yükseköğretim hayatına devam edememiş veya kazanmış olduğu yükseköğretim kurumunda eğitimine başlayamamıştır. Öğrenci Affı (7417 Sayılı Kanun ile 2547 Sayılı Kanun'a eklenen Geçici 83. Madde), en son 5 Temmuz 2022 tarih ve 31887 sayılı ResmiGazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Çeşitli nedenlerle yükseköğretimlerini yarıda bırakan veya kazanmış olduğu yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıramayan öğrencilerin durumu birlikte değerlendirilerek 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'na eklediğimiz geçici maddeyle üniversitelerde öğrenim görmekte iken ilişiği kesilenler ile kayıt hakkı elde ettiği hâlde çeşitli sebeplerle kayıt yaptıramamış ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine geçmişe yönelik süre sınırı olmaksızın yükseköğretimlerine devam edebilme hakkı getirilmektedir.”şeklinde gerekçede bulundu.

 MHP Mersin Milletvekili Uysal sunmuş oldukları kanun teklifinin yürürlüğe girdiği takdirde; terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütleriyle irtibat, iltisaktan ilişiği kesilenler, yine kasten adam öldürme suçlarından, işkence suçundan, eziyet suçundan, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan mahkûm olanlar ve kesinleşmiş mahkumiyeti olanlarhariç her ne sebeple olursa olsun üniversiteler ile ilişiği kesilen öğrencilerin yeniden üniversite hayatlarına dönmelerinin önünün açılacağını vurgulayarak “Yükseköğretim kurumlarının hazırlık dâhil bütün sınıflarında intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar kendi isteğiyle ilişkileri kesilenler de dâhil her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenler ile bir programı kazanarak kayıt yapma hakkı elde ettikleri hâlde çeşitli nedenlerle kayıt yaptıramayanlara bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten 30 Ekim 2025 tarihine kadar ilişkilerinin kesildiği veya kayıl hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla 2025 - 2026 eğitim öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilmelerinin önünü açılmaktadır. Bunun yanısıra terör suçundan hüküm giyenler ile terör örgütleriyle irtibat, iltisaktan ilişiği kesilenler, yine kasten adam öldürme suçlarından, işkence suçundan, eziyet suçundan, cinsel saldırı, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan mahkûm olanlar ve kesinleşmiş mahkumiyeti olanlar bu imkândan yararlanamayacaktır.”ifadelerinin kanun teklifi gerekçesinde yer bulduğunu belirtti.


 

Kosmos 482 Düşüşe Geçti Mersin de Risk Altında

Haydi Anamur Gazze İçin Zulme Karşı Tek Yürek Ol

Dünyadan Haberler, Güncel Dünya Haberleri ve Spor: Küresel Değişimleri Anlama ve Takip Etme

Jandarma Zehir Tır da 680 Litre Sıvı Metamfetamin Ele Geçirdi

Trafiği Tehlikeye Sokan Motosikletli Jandarma’dan Kaçamadı

Mersin’in Hafızası Taş Bina, Kent Müzesi’ne Dönüşüyor

Anamur'un Diyetisyeni Yıldız'dan Mayıs Ayında Motivasyonu Korumanın 5 Bilimsel Yolu!

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Kuşe Etiketler Can Barkod Güvencesiyle Sizleri Bekliyor

Anamur’da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Teknoloji ve İnsanlık Arasındaki Efsanevi Dönüşüm

Kaymakam Bozdemir’in “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” Mesajı

Alden Hotel Cappadocia ile Kapadokya’da Büyüleyici Bir Konaklama Deneyimi Sizi Bekliyor

Anamur’un İçme Suyu İçin Acı Reçete

Anamur Ekspresten Herkese Editör Muhabirlik İmkanı

Kapadokya’nın Büyüleyici Atmosferini Grand Alfa Travel ile Keşfedin

TikTok Üzerinden 1.2 Milyar Liralık Dolandırıcılık: 120 Şüpheli Gözaltında

Yenileme Yapmayanlar Dikkat!

Karadeniz'de Fındık Üreticiler TMO ve Serbest Piyasayı Takip Ediyor

Güncel Akaryakıt Fiyatları Düşündürüyor

Depremler Küçük Çaplı da Olsa Devam Ediyor

İstanbul'un Kadıköy, Üsküdar ve Beşiktaş ilçelerinde elektrikler kesiliyor

Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) da Yünetmelik Değişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya'da Resmi Temaslarda Bulundu​

Enflasyon ve Döviz Kuru Dalgalanmaları Gündem Oldu

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Ünal’ın “AN” Kitabı Final Okulları’nda Öğrencilerle Buluşuyor

Otomobil ve konut alımlarında cazip fiyat teklifleri ne anlama geliyor?

Yükleniyor

Kosmos 482 Düşüşe Geçti Mersin de Risk Altında

Haydi Anamur Gazze İçin Zulme Karşı Tek Yürek Ol

Jandarma Zehir Tır da 680 Litre Sıvı Metamfetamin Ele Geçirdi

Trafiği Tehlikeye Sokan Motosikletli Jandarma’dan Kaçamadı

Anamur’da 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

TikTok Üzerinden 1.2 Milyar Liralık Dolandırıcılık: 120 Şüpheli Gözaltında

Yenileme Yapmayanlar Dikkat!

İstanbul'un Kadıköy, Üsküdar ve Beşiktaş ilçelerinde elektrikler kesiliyor

Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) da Yünetmelik Değişti

Kuzeyhan’ın Hayaline Ortak Ol: Bir Umut, Bir Kalp, Bir Adım!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda Önemli Konular Ele Alnacak

Alparslan Türkeş'in Anısına Sosyal Medyada Yoğun İlgi

MHP’Lİ UYSAL BRÜKSEL’DEN SESLENDİ: GÖÇMEN MESELESİNE TÜM DÜNYA SAMİMİYETLE YAKLAŞMALI

Balıkesir Üniversitesi ve Uyumsoft arasında iş birliği protokolü imzalandı

MERSİN BELLEK OFİSİ, FAALİYETLERİNİ TÜM HIZIYLA SÜRDÜRÜYOR

İş ve Dinlenme Arasında Denge Nasıl Bulunur? Uzmanlardan İpuçları

Anamur Belediye Seçim Sonuçları

Durmuş Deniz Kimdir?

Durmuş Deniz'den Tıp Bayramı Mesajı

Başkan Tarhan: “Kazanacağım ve CHP’ye döneceğim”

7. Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda Macar Sporcu Feldhoffer'dan Tarihi Başarı

Ümit Milli Takım, Kosova'yı 4-2 Mağlup Etti

Trabzonspor'da Şenol Güneş Dönemi: 2+1 Yıllık Anlaşma Sağlandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Rangers ile rövanş maçına çıkıyor

Arda Güler'in Yeni Rotası Netleşti

Super Bowl LIX, 9 Şubat 2025'te New Orleans'ta gerçekleşti

NBA'DE LUKA DONČIĆ'İN LAKERS'A GEÇİŞİ OLAY OLDU

NBA’de Sürpriz İlgi: Maxi Kleber İstatistikleri Zirveye Çıktı!

Lakers Fırtınası! Son Günlerde Spor Dünyasının Zirvesinde

Anamur’un Gururu! İbrahim Takmet, Kickboks Türkiye Şampiyonasında Üçüncü Oldu

Rüzgârlı Tepe Sosyal Medyada Zirveyi Kimseye Bırakmadı!

3 Yolla Sporsever Olarak Para Kazanma

Magazin Dünyasının Nabzını Yazar Gazetesi ile Tutun

Birinciye 100 Bin TL Ödül!

Yeşilçam’ın emektar oyuncusu Yaşar Kutbay yoğun bakımda!

ünlü oyuncu yıllar sonra ortaya çıktı değişimi herkesin dikkatini çekti

"Aşk Adası Buluşması" ABD'de Zirvede: Hangi Zaman Dilimdesiniz?

Moda endüstriyel, çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara yöneliyor

İleri Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Stratejileri: Yaşam Ayavefe'nin Çevresel Vizyonu

Kızılcık Şerbeti'nde Büyük Ayrılıklar ve Gerilim Dolu Yeni Bölümler

Ünal AN Kitabını, Yarın Anamur Çözüm Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzalıyor

Ünal AN Kitabını Anamur Final Anadolu Lisesi Öğrencilerine İmzaladı

Anamur Ortaokulu Kermes Gelirlerinin 100 Bin Lirasını Kuzeyhan’a Bağışladı

Çözüm Akademi Öğrencisi Miray Batkı, FIRST Robotics Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi Gururlandırdı!

Ünal’ın “AN” Kitabı Final Okulları’nda Öğrencilerle Buluşuyor

Deniz’den Belediye Başkanlığını Devralan Deniz Okullara Sahne İstedi

Denizden Çocuklara Kutlama Mesajı

Mithat Ünal, AN Kitabının Okullardaki İmza Günlerine İmam Hatip Lisesinden Başladı

Anamurlu Minikler Kur’an-ı Kerim’i Öğrenmenin Mutluluğunu Yaşadı

Anamur'da Cami Cemaati Bayramda Çocukları Sevindirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.